divendres, 1 d’agost del 2014

Comunicat de l'Assemblea de Docents de Mallorca


COMUNICAT DE L'ASSEMBLEA DE DOCENTS DE MALLORCA RESPECTE A L'ASSEMBLEA CELEBRADA AVUI DIA 31 DE JULIOL A SES CASES DES MESTRES (STA. MARIA)

Mallorca, 31 de juliol de 2014

Avui dia 31 de juliol, a l'equador de l'estiu, estava convocada una nova Assemblea General de Docents de Mallorca, a la qual han assistit més de 150 persones, per debatre les diferents propostes que s'havien avançat.
El primer punt de l'ordre del dia s'ha centrat en les accions a realitzar a l'inici de curs. Dins aquestes, el punt més debatut i que ha generat una forta adhesió ha estat el de convocar una jornada de vaga a inici de curs. Després del debat i la gairebé unanimitat del sí en la votació, s'ha acordat que aquesta decisió seria ratificada en l'assemblea que es realitzarà a finals d'agost. La proposta de vaga vol ser un toc d'atenció a la Conselleria que se li acaba el temps per tornar la pau i la normalitat al sistema educatiu balear, i que de no ser així, per al tercer trimestre es poden produir noves aturades i fortes mobilitzacions. De moment la proposta s'emmarca dins l'àmbit de Mallorca, ja que la resta d'illes hauran de valorar a les seves respectives assemblees, si estimen convenient secundar o no aquesta jornada. La resta d'accions programades a l'inici de curs van encaminades a cercar la cohesió del col·lectiu docent i mostrar el rebuig quasi unànime cap a l'actual equip de la Conselleria d'Educació. 

Paral·lelament, a les accions de resistència, s'està treballant en la construcció de propostes, com són l'habilitació d'un portal web per compartir material didàctic i l'elaboració del llibre verd i dels pactes per l'educació (a finals d'agost participarem en les jornades organitzades a Menorca). 

Com a segon punt s'ha analitzat i valorat molt positivament el fet que més de seixanta claustres hagin rebutjat els respectius projectes TIL en les votacions d'aquest mes de juliol, deixant palès l'absurditat pedagògica a la qual ens ha abocat la Conselleria. A aquest claustres s'han d'afegir tots aquells que havent-lo rebutjat el mes de juny, no han estat convocats durant el juliol. Des de l'Assemblea de Docents podem afirmar que a hores d'ara una majoria de claustres dels centres públics de les Illes Balears no tenen aprovat el seu PTIL, cosa que ha forçat a la Conselleria a publicar avui dematí una resolució en el BOIB que obliga a cumplir uns projectes no aprovats, a l'espera que siguin aprovats. Des de l'Assemblea de Docents consideram que això és una nova burla a la democràcia que des del govern invoquen una vegada i una altra però només quan els resultats diuen el que ells volen sentir. 

Un altre dels punts forts de l'assemblea d'avui ha girat entorn a l'organització de la resistència i insubmissió a l'aplicació del TIL de cara al curs que ve, ja que afectarà a molt més professorat. Des de l'Assemblea ja s'estan posant les bases per a que aquesta acció individual esdevengui una acció col·lectiva i coordinada. 

Com a darrer punt fort, nombrosos interins han denunciat la manera com s'està fent l'adjudicació de places d'enguany i el fet que de les vacants anunciades prèviament, més d'una cinquantena hagin desaparegut en aquest procés d'adjudicació, així com la denúncia que hi ha perfils de plaça que semblen dissenyats a dit. 

Des de l'Assemblea de Docents denunciam que la Conselleria d'Educació ha perdut el control democràtic de les institucions i ha de recórrer una vegada més a subterfugis legals per garantir la imposició de les seves propostes educatives. Durant aquest mes de juliol hem pogut veure com nombrosos inspectors elevaven fulls de discrepància davant unes ordres que estaven obligats a cumplir però que dubtaven de la seva legalitat. Com els tribunals han desautoritzat la Conselleria declarant il·legals els Serveis Mínims de la vaga. Com el director expedientat Jaume March tornava a la plaça sense que s'hagi resolt ni el seu ni cap altre expedient. Com, finalment, s'han admès a tràmit els contenciosos administratius contra l'ordre del TIL interposats per l'Assemblea, els sindicats i la FAPA. Davant tot això, la resolució d'avui, signada per la directora general Isabel Cerdà, és una nova mostra de ridícul d'una Conselleria que de la paraula democracia només en destria la lletra «i» d'Imposició. 

Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada