dimarts, 26 de novembre del 2013

DIjous 28 ens tanquem contra la LOMQE

El proper dijous 28 de novembre, la federació d’APAS, amb el suport de la CPP, convidam a pares, alumnes i docents a una “tancada als centres”. La data d’aquesta nova jornada de protesta és el dia en que està previst que al congrés de diputats de Madrid s’aprovi la LOMQE. A més, també hi haurà tancades semblants a centres escolars de Mallorca, on des de l'any passat ja se n’han fet d’altres per  a denunciar la irresponsabilitat i immobilisme del Govern Autonòmic en temes educatius.
Les tancades són una activitat de protesta que impliquen a tota la comunitat educativa, i cada centre pot triar com desenvolupar-la. Hi ha moltes possibilitats: xerrades informatives sobre la LOMQE, el·laboració amb les famílies de plafons o cartells informatius, sopar conjunt entre mestres i famílies... L’any passat en alguns instituts de Mallorca fins i tot alguns alumnes i professors passaren la nit al centre. La intenció és reivindicar l’escola com a espai de convivència i de diàleg, dos conceptes que ni el govern de Madrid ni l’autonòmic semblen entendre. I el seu objectiu és exigir la represa de les negociacions i que la conselleria hi acudeixi amb vertadera voluntat de negociar.

Exigència que inclou també, per enèsima vegada, que una representació de les APAS pugui assistir a aquestes negociacions en qualitat d’observadors, de manera que es garanteixi la seva transparència. Els pares i mares han de poder saber de primera mà què s’hi diu, què s’hi proposa, i quines són les posicions de cada part, i de cap manera tolerarem que es repeteixi la pantomima que  el secretari Estarelles i la consellera Camps varen escenificar el passat mes d’octubre.

Les entitats convocants de la tancada són les APIMES dels centres de Balears, i ja estan gestionant els permisos que ha de donar cada equip directiu.

Un exemple d’activitat. A l’IES Algarb, l’APIMA del centre proposa penjar una tela verda llarga durant tota la jornada de dijous, amb un text-denúncia valorant l’actuació de la conselleria amb un 0. Es permetran signatures d’adhesió al missatge. Cap a les 20:30 es farà una concentració mostrant la tela i amb cada un dels presents alçant un “0”.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada