dilluns, 25 de novembre del 2013

Una setmana més de mentides, distorsió i crispació a càrrec del Govern contra el món educatiu

Al mateix temps que el moviment docent de les Illes Balears acapara reconeixements i suports, el Govern atia el conflicte
 

La polèmica, controvèrsia, contradiccions i embulls que surten des del Govern han anat creixent aquesta setmana i ha desembocat en malestar en els seus propis treballadors de confiança. Així, aquesta setmana ha dimitit el cap de servei del TIL, Laureano de Juan, després de la polèmica de les cartes amb mentides que la Conselleria enviava a les famílies, d'esquena als centres educatius.
La mateixa setmana que el president Bauzà ha reconegut que s'havien equivocat en no assistir a l'acte en què nomenaven l'escriptora mallorquina, Carme Riera, membre de la RAE. Potser per por a rebre crítiques en públic d'una catedràtica en Filologia Hispànica i escriptora en català contra el model lingüístic del PP.


Aquesta setmana ha estat la que ha sortit l'expert en trilingüisme, David Marsh, el qual ha criticat frontalment el TIL, per les maneres amb què s'ha fet, amb precipitació, sense consens i amb pressions als docents. La mateixa setmana que els docents, per reforçar aquesta tesi,han anunciat un fi de curs dur i calent per al Govern i han anunciat que les mobilitzacions es mantendran durant tot el curs
Ha estat la setmana en què el Govern es torna a burlar de la legalitat, aquesta vegada amb laLlei de Símbols, que resulta inconstitucional. Mentre, amb d'altres accions de govern, com ara l'aplicació del TIL -també qüestionada per la Justícia- sí que es gasten 43.346 € i l'emeten hora sí altra també per IB3. Com també resulta opaca la campanya de 'A Mallorca en bon mallorquí' per promoure el gonellisme a Mallorca, la qual ningú sap qui pagarà i que compta amb l'aquiescència del govern. La Fundació Jaume III, de nul·la base científica, ha usat nins per promoure una campanya que es veu orquestrada pel mateix PP, perquè coincideix amb el discurs de balearització -fossilització- de la llengua catalana. I omet la ingent feina que s'ha fet en aquest sentit per desenvolupar un català estàndard que respecti la variació dialectal des de la UIB i des de l'IEC, entitats científiques que sí tenen renom.
També ha estat una setmana de reconeixements al moviment educatiu de les Illes Balears, que ha esdevingut un exemple de lluita neta que ha implicat la pràctica totalitat dels sectors de les Illes Balears. Hem rebut el IV Premi internacional Veu Lliure del Pen Català. I el proper dimarts 26 rebrem el guardó Marta Mata de l'Associació de Mestres Rosa Sensat, de reconegut prestigi internacional per la seva tasca de difusió pedagògica.
Mentre passa tot això, el president viatger Bauçà segueix emprant el mateix discurs contra els docents de les Illes Balears, el mateix que abans de començar aquesta vaga històrica i contundent. Ho fa per televisions generalistes d'àmbit estatal, a la Sexta. 
Des del món comunicatiu, per contra, segueix la burla contra la immersió lingüística que es practica des del Govern estatal i illenc, en aquest cas, els dos òscars, quan recullen el premi al millor premi radiofònic de RAC1. La al·locució és un clar exemple de crítica als que ataquen la immersió lingüística.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada