dissabte, 29 de març del 2014

Diàleg impossible

L'Assemblea de Docents de les Illes Balears va enviar el passat mes de gener una carta adreçada a Joana M. Camps, consellera d'Educació, Cultura i Universitats del Govern balear, en què li demanàvem  la represa de les negociacions a propòsit de les diferents novetats educatives que tant de conflicte han creat a les Illes el present curs. La nostra intenció era, i és, la de tornar a les negociacions, i encara més després de constatar la problemàtica que està causant el Tractament Integrat de Llengües i la política de retallades de l'actual Govern balear dirigit per Jose Ramón Bauzá.

Després de dos mesos d'espera, no hem rebut cap resposta per part de cap membre del màxim organisme governamental responsable en matèria educativa. A més, el passat divendres 21 de març, la consellera Camps va fer una roda de premsa en la qual anunciava un "gran acord" educatiu per "flexibilitzar el TIL". La nostra sorpresa va ser majúscula quan va anunciar que aquest pacte l'havia signat amb les dues patronals de l'escola concertada presents al Consell Escolar de les Illes Balears (CEIB), sense tenir en compte l'opinió dels representants de l'escola pública, ni de les famílies, ni dels sindicats ni de la Universitat. I encara més: feia extensible aquest acord, signat només amb els centres concertats, a tota la xarxa de centres públics.

Davant d'aquesta postura reiterada de menyspreu cap a l'Escola pública; de no contestar les nostres peticions per negociar els diferents aspectes problemàtics que actualment posen en perill tota una generació de nenes i nens; i d'intentar vendre a la societat illenca un pacte educatiu quan realment només s'han signat uns acords insignificants (referits a aspectes concrets relacionats amb la representativitat de la comunitat educativa o amb els continguts de l'esmentat acord), presentem el següent vídeo per denunciar la postura d'aquesta Conselleria i d'aquest Govern, amb la qual demostren que no escolten ningú, que no volen negociar res i que, a més a més, tan sols es preocupen de mostrar i/o aparentar una actitud (flexibilitat) quan el que fan és tenir-ne una altra totalment de contrària (tancament i immobilisme).





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada