divendres, 3 d’octubre del 2014

Sobre dimissions

Arran de la dimissió del secretari autonòmic d'Educació, Cultura i Universitats, Guillem Estarellas, des de la Coordinadora de Professorat Preocupat volem recordar que el càrrec que aquest ocupava va ser creat expressament pel President Bauzá quan va nomenar la consellera Camps. Sempre hem denunciat que el secretari era el vertader home fort de la conselleria, que actuava de corretja de transmissió de les ordres directes del president, i que la consellera no era més que la seva “cara visible”.

Valoram aquesta nova dimissió com una molt bona notícia per a la comunitat educativa.  Guillem Estarellas és el vertader responsable del TIL, anul·lat i suspès pels tribunals, i de la incertesa i  caos operatiu que el seu projecte fracassat ha generat dins els centres educatius. Els jutges també han emès vàries resolucions en contra de la normativa relativa a la designació de funcionaris, obra del mateix secretari, que volia obligar als inspectors a actuar com a policies sancionadors al seu servei. I tampoc no oblidam com Estarellas va boicotejar les negociacions amb sindicats i assemblees durant la vaga de setembre de 2013, la seva inflexibilitat i autoritarisme davant totes les reivindicacions que es plantejaven, i jugant a la guerra de desgast psicològic i manipulació informativa, tècniques en les que ha demostrat ser un  autèntic estratega sense cap escrúpol.

Creiem, però, que la dimissió d’Estarellas és insuficient per a solucionar els  problemes que la seva pèssima gestió ha ocasionat dins escoles i instituts, o per a reconduir el conflicte creat amb la comunitat educativa. Considerem que el vertader  responsable d’aquest caos és el president José Ramón Bauzá, que en el seu mandat ja va pel tercer Conseller d'Educació, signe evident de la seva incapacitat política, i que és ell qui hauria de dimitir. 

Coordinadora de Professorat Preocupat, Eivissa, 02/10/2014


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada