dissabte, 17 de setembre del 2016

CALEN MESURES URGENTS I CONTUNDENTS

 NOTA DE PREMSA:


Davant l’inici d’un nou curs i després de reunir-nos en assemblea el passat dimarts, el col·lectiu de Professorat Preocupat volem posar de manifest que, una vegada més, la manca de previsió davant les necessitats manifestades any rere any a la nostra illa (necessitats que van fer que el mateix conseller Martí March definís la nostra situació com especial), ha provocat que tinguem un inici de curs que, de nou, no podem considerar com normal. I no és normal perquè:
S’han hagut d’elevar les ràtios per a poder donar resposta a totes les demandes d’escolarització.
S’han hagut de desdoblar classes, a l’inici del curs, agreujant la manca d’espais en els centres educatius.
El professorat de suport i atenció a la diversitat és insuficient per a donar una resposta educativa inclusiva, que situï als alumnes en igualtat de condicions respecte els seus companys/es.
La necessitat de més ATEs per poder atendre de manera adient a l’alumnat més vulnerable.
Que tants alumnes s’hagin vist afectat pels canvis en els criteris de professionals de suport i les ATEs només indica que alguna cosa no s’ha fet bé.
Supressió, sense un diàleg amb els centres i una alternativa clara i efectiva, dels intèrprets de llengua de signes.
Mancances històriques en el manteniment dels centres i supressió de barreres arquitectòniques. Seguim sense cap planificació per part de l’Institut Balear d’infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC), que no respon ni les demandes dels centres.
Falta d’ocupació de places de professorat que queden sense cobrir i un excés de places amb mitja jornada, el que entorpeix l’organització dels centres i, dificulta, en el cas dels professorat  a mitja jornada, poder dur a terme una vida normal a la nostra illa.
Està clar que mentre no es consideri l’educació com una inversió de futur, serà impossible donar resposta a les demandes expressades per la comunitat educativa. Els pressupostos que s’han de confeccionar seran determinants per a evidenciar quin és el camí que aquest govern vol transitar en relació al món educatiu. I tot això en una illa que ha batut els rècords d’ocupació turística i que genera una quantitat molt important de sous que, pel que podem apreciar, no repercuteixen en la millora del sistema educatiu.
Eivissa està en una situació molt delicada en matèria educativa, i si no es prenen mesures urgents i contundents, els problemes que hem vist aquest inici de curs se seguiran vivint i de ben segur que es veuran agreujades.
Per tots aquests motius, les mesures que es varen prendre en l’esmentada assemblea varen ser:
Fer públic aquest comunicat.
Demanar que es facin públics els resultats de l’enquesta  que la Conselleria va fer entre els centres educatius perquè expressessin les necessitats i problemes que havien tingut en aquest inici de curs i així poder tenir una imatge clara de la realitat educativa a la nostra illa.
Fer un sondeig per veure la possibilitat de convocar una concentració el proper 29 de setembre.
Atentament,
Professorat Preocupat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada