divendres, 6 de setembre del 2013

COMUNICAT DE PREMSA DE LA COORDINADORA

L’auto del TSJB sobre el decret del Tractament Integral de Llengües del Govern Balear posa de manifest la situació d’indefensió en què es troba la ciutadania d’aquestes illes com a conseqüència del tarannà autoritari i antidemocràtic del govern que presideix J. R. Bauzá. 
Aquest tarannà s’ha fet més palès encara amb l’anunci de burlar l’auto de l’Alt Tribunal Balear mitjançant un nou decret llei: adverteix el Govern que, malgrat l’oposició social i el dictamen de la justícia, el TIL s’aplicarà com estava previst, sí o sí. El poder executiu d’en Bauzá, unit a la seva majoria en el poder legislatiu i les maniobres per anul•lar el poder judicial desemmascaren la forma despòtica de governar d’en Bauzá. L’Alt Tribunal Balear adverteix al president que l’objectiu final no justifica els mitjans, però Bauzá utilitza la majoria parlamentària com a garantia d’impunitat, una situació que mai s’ha vist en cap sistema democràtic. 
El Govern Balear no només s’instal•la en la il•legalitat, sinó que desafia el poder judicial fent cas omís del dictamen que li adverteix de la inadequació del decret de TIL. Una vegada que ha tingut constància de l’auto del TSJB, el Govern afirma que continuarà amb el mateix projecte i calendari, amb un altre decret llei, un fet que suposaria un cas sense precedents, un gravíssim atemptat contra la justícia i col•locaria el president Bauzá en posició de prevaricador. 
La Coordinadora de Professorat Preocupat d’Eivissa continuarà amb el seu calendari de mobilitzacions i vagues en contra de la imposició del TIL i d’altres disposicions, així com també en contra d’aquesta manera d’actuar, obviant les normes més elementals del funcionament democràtic i els arguments de tota la comunitat educativa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada