dimarts, 23 de setembre del 2014

Anul·lació del decret TIL

Davant la resolució de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears que ha anul·lat avui el decret del Govern que regula l'aplicació del TIL, amb tres sentències en què estima els recursos presentats pels sindicats STEI, CCOO i UGT, i que declara nul el decret que regula el TIL als centres docents no universitaris de les Balears, volem expressar el següent:

  • Es demostra que la Conselleria d’Educació no té en compte els fonaments legals a l’hora de legislar, tal i com s’aprecïa en aquesta sentència, ja que el Govern incompleix el tràmit preceptiu de comptar amb l’informe de la Universitat de les Illes Balears en tot allò que afecti a la llengua catalana, segons preveu l’Estatut d’Autonomia. Així mateix, la sala conclou que el Decret 15/2013 (TIL) també infringeix la Llei balear 4/2011 de bona administració i de bon govern, que, en relació als avantprojectes de llei, exigeix una avaluació prèvia, concretada en la memòria de l'anàlisi de l'impacte normatiu.
  • Aquestes dues mancances s’han denunciat des de la Coordinadora de Professorat Preocupat i des de l’Assemblea de Docents durant mesos, i la sentència demostra que l'actual equip de la Conselleria d'Educació tampoc no ha legislat mai en funció d’aspectes pedagògics, ni científics.
  • A més, aquesta mateixa setmana el Govern ha aprofitat la seua posició i recursos per enviar publicitat enganyosa del projecte TIL en una carta a les famílies. L’escrit es basa en una interpretació tendenciosa i acientífica de l’informe sobre les proves IAQSE del curs 13/14, el qual està ple de mancances, com demostra l’anàlisi que presentàrem als mitjans la setmana passada. D’aquell informe no se’n pot extreure cap conclusió. El govern menteix quan diu que s’ha demostrat que el TIL funciona, i la sentència del TSJIB torna a deixar en evidència a Bauzà i el seu equip.
  • Vista aquesta sentència, la segona que es falla en contra del Decret TIL, i la sisena en contra de la Conselleria d’Educació, exigim la dimissió del President Bauzá, com a màxim responsable d’aquesta deriva antidemocràtica i autoritària, del Secretari Autònomic, Guillem Estarellas, el vertader artífex de les mentides que es diuen des de la Conselleria d’Educació, i també de  Joana Maria Camps.

Coordinadora de Professorat Preocupat
Assemblea de Docents Eivissa


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada